Mérje le a méhkasát kaptármérleggel

A válasz egyszerű. A kaptár mérlegelése ideális, nem zavaró módszer a méhek állapotának és tevékenységének felmérésére.

Noha fontos a méhek figyelése, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nekik is szükségük van a saját térre. A méhek nem igazán szeretik, ha megbolygatják őket, főleg nem ha ez túl gyakran történik. Viszont azt nem árt tudni, hogy hogy áll a kolónia méztermelése. A keretek kivétele és vizsgálata azonban nemcsak önnek, hanem a méheknek is stresszt okozhat.

Méhkas mérleg
Méhkas mérleg

A kaptár lemérése jó képet ad a benne található méz mennyiségéről vagy a méhek számáról. Mivel az összes dolgozó élete során legfeljebb 1/12 evőkanál mézet termel, ez egy szuper érzést és beteljesülést nyújthat a kolónia munkájával kapcsolatban.

Olvasd el a következő cikket is: A beton virágcserép előnyei és hátrányai

A különböző anyagokból készült ültetőkészülékek sokasága mellett a döntéshozatal könnyebbé válik, ha megismeri a beton virágcserép előnyeit. Ezek a sokoldalú és testreszabható edények a kötelező alapanyagok, amelyeket hozzáadhat a hátsó udvarához.

Hogyan mérjük meg a méhkasokak?

A méhkasok lemérése nagyszerű módja annak, hogy a méhész bepillantást nyerjen a méhek számába, és hogy miként alakul a kolónia termelése. Ha megpróbálja eltávolítani az összes keretet a mesterséges kaptárban, akkor ez nem csak energiát igényel, hanem stresszhelyzetet okoz mind a méheknek, mind a méhésznek. Számos módszer létezik a méhkasok lemérésére.

Videó: A csalánkiütésem téli mérlegelése

Olvassa tovább a téma teljes cikkét méhkas mérleg.

Ugyanabból a kategóriából: