A magasságban állítható íróasztalok előnyei

Az állítható magasságú íróasztalok több okból is trendivé váltak. Az emberek kezdik felismerni az ülő életmód, például a hosszú ideig tartó ülőmunka pusztító következményeit és hatásait. Csak hogy tudja, ha gyakran tölti napjai nagy részét ülve, hajlamosabb a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, sőt a rák kialakulására is, hogy csak néhányat említsünk. 

Az ülés és a betegségek közötti kapcsolat először az 1950-es években mutatkozott meg. Akkoriban a kutatók felfedezték, hogy a emeletes buszok vezetői kétszer nagyobb valószínűséggel szenvedtek szívrohamot, mint buszvezető kollégáik. 

Figyelembe véve a mozgásszegény életmód egészségügyi hatásairól szóló adatokat, nem nagy meglepetés, hogy egyre több irodában térnek át az állítható magasságú íróasztalok használatára. 

Az állítható magasságú íróasztal segíthet megelőzni a hátproblémákat, és növelheti a dolgozók motivációját, koncentrációját és teljesítményét, miközben csökkenti az állásidőt. Ennek a cikknek az a célja, hogy feltárja mindazokat az előnyöket, amelyeket élvezhet, ha állítható magasságú íróasztalt választ, és azt, hogy mi teszi ezt nemcsak az irodai elrendezésben, hanem még az otthonokban is nélkülözhetetlenné. 

Az állítható magasságú íróasztalok több okból is trendivé váltak.

Testreszabható magasságú íróasztalok 

A testreszabási lehetőségek valószínűleg az egyik legnagyobb előnye az állítható magasságú íróasztal választásának. Ez azért van, mert könnyedén beállíthatja azt bármilyen konkrét magasságra, amelyet a legkoncentráltabbnak és legkényelmesebbnek talál. Könnyebb lesz a legjobb állapotban dolgozni, ha helyesen és megfelelően állította be a munkaállomását. 

Ha történetesen irodai munkát végez, vagy otthoni irodája van, az íróasztal magasságának beállítása segíthet abban, hogy éber és egészséges maradjon. Ugyanakkor a szokásos fájdalmakat és fájdalmakat is kivédheti, amelyeket a hagyományosabb íróasztalnál való hosszas ülés után érez. 

Segít a hátfájásnál 

A teste biztosan szenvedni fog a hosszú ideig tartó, egyetlen pozícióban való állástól. Az állítható magasságú íróasztalokkal azonban beállíthatja az állási magasságot, hogy az megfeleljen az Ön számára legkényelmesebb szintnek. Ennek eredményeképpen a többórás egy helyben állás után kevésbé fogja megterhelni a hátát és a testét is. 

Az állítható magasságú íróasztal segíthet megelőzni a hátproblémákat, és növelheti a dolgozók motivációját, koncentrációját és teljesítményét, miközben csökkenti az állásidőt.

Ösztönzi az állást, ami növeli a termelékenységet 

Valószínűleg a nap nagy részét ülve tölti, ha otthonról vagy akár irodai környezetben dolgozik. Ne feledje azonban, hogy az állás több kalóriát éget el, mint az ülés, arról nem is beszélve, hogy a koncentrációját és az összpontosítási szintjét is javítja. 

Minden alkalommal, amikor állítható magasságú íróasztalnál állsz, 20 percenként tarts szünetet, hogy sétálj vagy nyújtsd ki magad 5 percig. Ha lehetséges, megpróbálhatsz 2-3 óra aktív munkát is beiktatni a mindennapjaidba. 

A beállítási funkció elősegíti a napi több mozgást 

Az állítható magasságú íróasztalok lehetővé teszik azt is, hogy könnyen és gyorsan váltson az állás és az ülés között. Ez egy egyszerű módja annak, hogy mindig talpon maradjon a munkanapjai során. A kutatások felfedezték, hogy a hosszabb ideig ülő emberek, beleértve azokat is, akik egész nap az íróasztalukat használják, a mérsékelt testmozgás ellenére is jobban ki vannak téve a korai egészségi állapot kockázatának. 

Könnyebben tisztítható

Ha állítható magasságú íróasztalod van, nem kell többé aggódnod, hogy minden kényelmetlen zugot vagy zugot kitakarítasz. Csak a billentyűzet és az íróasztal területét kell letörölnie, és máris folytathatja a napját. Ez azt is megkönnyíti, hogy a baktériumok és kórokozók ellen védekezzen a munkaterületén vagy otthoni irodájában

Előnyök az Ön egészségére

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy az állítható magasságú íróasztalok számos egészségügyi előnnyel járnak, például alacsonyabb vérnyomással és kevesebb visszerességgel. Azonban még ha nem is aggódik annyira a vérnyomása vagy a vénái miatt, a munka közbeni állás számos komoly egészségügyi problémát, köztük a szívbetegségeket és az elhízást is megelőzheti. 

Egy tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik naponta több mint hat órát töltenek ülve, hajlamosabbak a bármilyen okból bekövetkező korai halálozásra azokhoz képest, akik csak napi három órát ülnek. Az állás segít csökkenteni a derékfájást is, mert megnyújtja az izmokat. 

Megfelelőnek és hűvösnek tűnnek 

Kétségtelen, hogy az állítható íróasztalok egyszerűen menőnek és vonzónak tűnnek. Természetesen drágábbak, mint a hagyományos asztalok. Azonban biztos lehet benne, hogy ez olyasvalami, amivel minden alkalommal büszkélkedhet a családjának, barátainak és kollégáinak, amikor meghívja őket magához. Ilyen menő megjelenés mellett ki tudna ellenállni annak, hogy minden egyes nap órákat töltsön rajta munkával?

Javított testtartásra ösztönöznek 

Minden alkalommal, amikor otthon dolgozik, mindig elsődleges prioritásként kell kezelnie a hátfájás megelőzését és a testtartás javítását. Ehhez azonban nem elég, ha csak egyenesen és egyenesen állsz. Arra is ügyelned kell, hogy a széked is támogassa a megfelelő testtartást. 

Az állítható magasságú íróasztalok segítségével egyszerűen beállíthatja őket az Önnek legmegfelelőbb magasságra, így elkerülheti a görnyedést vagy a hátfájást, ami hosszú távon sérülésekhez vezethet. 

Valószínűleg a nap nagy részét ülve tölti, ha otthonról vagy akár irodai környezetben dolgozik.

Nagyszerű helytakarékos

Az állóasztalok az ülőasztalokhoz képest lényegesen kisebbek, így kisebb és szűkebb helyiségekben a legjobb választás. Ha otthonában csak egy kis szabad helyiség van, vagy egyszerűen csak egyes napokon szívesebben dolgozik állva, bölcs döntés az állítható magasságú íróasztalokra való áttérés. 

Amellett, hogy ezek az asztalok kevesebb helyet foglalnak el, mint fix társaik, a nap folyamán beállíthatók, hogy alkalmazkodjanak a folyamatosan változó energiaszinthez, miközben javítják a testtartást és növelik a termelékenységet. 

Tökéletesek a közös munkaterületekhez

Végül, de nem utolsósorban, az állítható magasságú asztalok ideálisak a közös munkaterületek számára is. Ezekkel az állítható asztalokkal a munkafelületet le lehet engedni, ha valaki más is használja az asztalt, és csak fel kell emelni, miután az illető végzett. Az egész napos ülőmunkával ellentétben az állítható magasságú íróasztal használata lehetővé teszi, hogy a nap folyamán különböző időpontokban üljön és álljon. 

Ugyanabból a kategóriából: