A modern szabadtéri ültetőládák meglepő előnyei

A váza alakú ültetőládák valószínűleg a leggyakoribb ültetvénytípusok, amelyeket az emberek vásárolnak. Azonban a határ a csillagos ég, ami a modern ültetvényesek tervezését és létrehozását illeti. Minden megvalósítható amit csak el tudsz képzelni. Az ültetőgépek ma minden méretben és formában kaphatók, némelyikük széles és alacsony, míg mások keskenyek és magasak.

Az ültetőládák emellett még stabil ülőalkalmatosságokként is funkcionálhatnak. A kortárs szabadtéri vázák és ültetvényesek személyre is szabhatók speciális díszítő elemekkel, függetlenül attól, hogy vannak-e bennük cserepes növények vagy sem. A kortárs ültetvényesek vadonatúj megjelenést kínálnak az ókori virágoknak is. Például az összes vörös rózsa általában ugyanúgy néz ki, ha kertbe ültetik őket. De ha egyszer ültetvénybe helyezi őket, akkor egyfajta alakot, vagy akár magasságot adhat hozzájuk.

Javítja a levegő minőségét

A fák és a növények csodálatos forrásai a friss oxigénnek. Megszabadítanak minket a nagy mennyiségű légszennyező anyagtól és felszívják a szén-dioxidot, amely javíthatja a levegő minőségét. Sok olyan légtisztító növény is termeszthető, amelyek nagy szabadtéri ültetvényekben nevelhetők, például a békaliliom, a kígyó növény és bambuszpálma.

Alakú ültetőládák
Kő alakú ültetőládák

Invazív növényeket tartalmaznak

Vannak olyan növények, amelyek azonnal elszaporodnak a kisebb kertekben. Ezeket invazív növényeknek nevezzük, és hajlamosak könnyen elterjeszteni magjaikat a kert többi részén. Például, miután egy apró menta bokor elültetése után hamarosan mégtöbb menta fog nőni a kertben.

Videó: Ez a 7 növény szeretett, de invazív! Hogyan lehet őket növeszteni kert elvesztése nélkül

Az invazív növények zkban tartása az egyetlen módja az akaratlan terjeszkedés megakadályozásának. Az invazív növények leggyakoribb típusai a közönséges periwinkle, a citromfű, a méhbalzsam és a japán wisteria.

Növényei hordozhatóbbá válnak

Amint virágokat ültet a földbe, azok a föld apró részei lesznek, és az lesz az otthonuk örökre. Viszont csak akkor maradnak meg a növények, ha ezen a kis helyen elegendő árnyékot és napot kapnak, különben elhullott és fonnyadt virágokkal fog rendelkezni, gyönyörű rügyek nélkül. Más a helyzet a cserepes növényekkel, mivel könnyedén mozgathatja őket. Ha egy adott hely túl sok árnyékot ad, a másik pedig túl sok napsütést, akkor egyszerűen húzza a ültetőládát (további információ: https://www.miravila.com/hu/) más helyekre szükség szerint, újratelepítés és szennyeződés nélkül.

Ugyanabból a kategóriából: