Hogyan használjuk a hóláncot a biztonságos vezetéshez

Érdemes egy egyszerű biztonsági készletet is összekészíteni a téli közúti utazáshoz vízálló rétegekkel, meleg kesztyűvel és egyéb anyagokkal a kényelmesebb és biztonságosabb téli vezetés érdekében. A téli hónapokban mindig vigye magával a vészhelyzeti készletet a járművében a gumiláncokkal együtt.

Hogyan és mikor kell felszerelni a gumiláncokat

Csakis azután, ha teljes magabiztosságot szerzett mind a láncok felszerelésével, mind a havas úton való vezetéssel kapcsolatban.

Hóláncoknak
Hóláncoknak

1. Legyen biztonságban.

Minél hamarabb húzódjon le ha ilyen havas utakon vezet. Kapcsolja be a vészvillogókat. Viseljen vízálló rétegeket, kesztyűt, fényszórót és sapkát a téli útjára.

2. Határozza meg a megfelelő gumiabroncsokat.

A hóláncoknak elöl kell lenniük, ha első kerék meghajtású járműve van. Amennyiben viszont hátsó kerék meghajtású a járműve, a láncokat hátulra kell felszerelni. Ha a járműve összkerékhajtású, a legjobb, ha a felhasználói kézikönyvre hivatkozik. Ha még mindig bizonytalan, ne habozzon, kérjen segítséget szakértőktől.

Videó: Hólánc felszerelése személygépkocsira

3. Vegye ki a láncokat és a használati utasítást.

Miután leparkolta járművét, nyissa ki a táskát, és vegye ki a láncot és az utasításokat. Mindegyik táskában két lánc található. A láncokhoz műanyag használati szőnyeg tartozik, amelyet letehet a földre, hogy ne ázzon át a ruhája.

4. Bogozza ki a láncokat

Ellenőrizze, hogy minden jó és egyenes, a láncok nem hurkolódnak egymás felett, és nincsenek összegabalyodva. Tartsa felfelé a láncokat (https://www.withcar.hu) úgy, hogy jobb kezével fogja a kék, bal kezével pedig a sárga végét. A láncoknak lazán kell lógniuk, a kék és sárga szakaszok mentén látható fém kampókkal szemben, hogy ne károsítsák a gumikat.

5. Helyezze a láncokat a gumiabroncsra, majd csatlakoztassa a kábelt. 

Fektesse a láncokat a földre, mielőtt a gumiabroncs hátsó részébe tolná őket, a kábel sárga végével kezdve, jobbról balra indulva.

Miután a láncokat a kerék hátuljába állította, fogja meg a két végét, majd húzza ezeket fel a gumiabroncs fölé. A láncokat a tengelyhez kell feszíteni. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén csatlakoztassa a kábel kék és sárga színét a csúszással az egyik végén a másikra, majd mindkettőt a megfelelő helyre húzza.

6. Helyezze fel a piros kampót.

Miután összekötötte a kábelt a tetején, keresse meg a piros kampót közvetlenül a kábelcsatlakozással szemben. Csatlakoztassa a jobb oldalon található piros horgot a bal oldali első arany linkhez.

Ugyanabból a kategóriából: