Autóbiztonság még a fiatalabbaknak is

A fő különbség azok között van, akik autósülésekhez készítenek tartozékokat, és azok között, akik autósüléseket és kompatibilis tartozékokat is készítenek. Ebben a második esetben olyan termékekről beszélünk, amelyek valóban biztonságosak, mivel együttesen kerülnek értékelésre és tesztelésre.  Nagy előny a biztonság szempontjából, nem igaz?

Autósülések
Autósülések

Nyilvánvaló, hogy mivel tartozékokról beszélünk, nem olyan tárgyakról beszélünk, amelyek szükségesek vagy elengedhetetlenek a fő eszköz (az autósülés) megfelelő működéséhez, de nem akarjuk tagadni, hogy néhány ilyen lehetőség hihetetlenül kényelmes mind a szülők számára a praktikum, mind a gyermek kényelme szempontjából. Különösen kettő emelkedik ki az autósülések számos tartozéka közül.

Olvassa el a következő cikket is: Egyszerű útmutató a motorkerékpáros sisak vásárlásához

A Yogi motoros sisak kétségtelenül a legfontosabb és leghatékonyabb biztonsági intézkedés, amelybe minden motorosnak érdemes beruháznia.

Autóülések és tartozékok: biztonsági öv hosszabbítók

A biztonsági öv hosszabbítókat eredetileg olyan emberek számára tervezték, akik nyilvánvalóan túlsúlyosak voltak, és nehezen tudták használni a biztonsági öveket, mert azok túl rövidek voltak ahhoz, hogy teljesen és kényelmesen körbetekerjék őket. A biztonsági öv hosszabbítók működése egyszerű: a biztonsági öv füle és a csat közé szerelik be őket, hogy meghosszabbítsák a biztonsági öv tekerési kapacitását. Nem kellett sok idő, hogy ezt az eszközt az autóülésekhez is elkezdjék használni, és kedvenc kiegészítőként tűnt ki.

Gyermekülések beszerelése – alapok és még tovább

Ez azonban egyike azoknak az eseteknek, amikor tesztelt és tanúsított autósülés-kiegészítőket kell használni. Ennek oka, hogy különösen az ülésmagasítóval felszerelt csecsemőtartó eszközök esetében fennáll a veszélye annak, hogy a biztonsági öv nem tapad jól az eszközhöz, és baleset esetén lecsúszhat, így az üléshez való rögzítéshez szükséges zár nélkül marad. Ha nem biztos a már megvásárolt vagy még megvásárolandó hosszabbítókban, és úgy érzi, hogy gyermeke autósülése túl nagy a jármű biztonsági övéhez, azt tanácsoljuk, hogy fektessen be egy olyan autósülésbe, amely mindenféle probléma nélkül, hosszabbítók nélkül is beszerelhető. Csak egy dolgot tartson szem előtt: az autósülés tartozékai (Silux) kényelmesek, de nem elengedhetetlenek!

Ugyanabból a kategóriából: