Egyszerű útmutató a motorkerékpáros sisak vásárlásához

A Yogi motoros sisak kétségtelenül a legfontosabb és leghatékonyabb biztonsági intézkedés, amelybe minden motorosnak érdemes beruháznia. Valójában nincs más olyan motorkerékpár-felszerelés, amely nagyobb megtérülést és nagyobb védelmet nyújt, ha baleset történik. Éppen ez az oka annak, hogy a bukósisakot soha nem szabad kizárólag a megjelenés vagy az árcédula alapján megvásárolni. A motorosoknak mindig a legjobb illeszkedésű és legmagasabb minősítésű sisakokat kell megvásárolniuk, amelyek megfelelnek a költségvetésüknek. 

A sisakvásárlás némi kutatást igényel, hogy megértse a különböző formákat, hogy megtalálja a tökéletes illeszkedést. Mindenekelőtt ajánlott, hogy jó képet kapjon a biztonsági minősítésekről. Az Egyesült Államokban használatra engedélyezett motorkerékpáros sisakok DOT vagy Department of Transportation minősítéssel rendelkeznek. Az ECE vagy az Európai Gazdasági Bizottság és a Snell két másik elismert biztonsági minősítés. Az ECE és a Snell szigorúbb teszteket követ, bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a DOT által jóváhagyott sisakok nem olyan biztonságosak és biztonságosak az autópályán való közlekedéshez. 

A Yogi motoros sisak kétségtelenül a legfontosabb és leghatékonyabb biztonsági intézkedés, amelybe minden motorosnak érdemes beruháznia.

A legjobb sisaktípus az, amelyik kényelmesen illeszkedik, és lehetővé teszi, hogy élvezze a motorozást anélkül, hogy befolyásolná a mozgásterjedelmét vagy a motorkerékpár biztonságos működéséhez szükséges alapvető funkciók elvégzésének képességét. 

Shape

 A motoros sisak alakja az első és legfontosabb illeszkedési szempont, amelyet még a méret meghatározása előtt figyelembe kell vennie. A motoros fejének alakja fontos szerepet játszik a megfelelő illeszkedésű motorkerékpáros sisak kiválasztásában. Minden bukósisakgyártó úgy tervezi a fedeleket, hogy azok egy adott fejformához illeszkedjenek. Ezek általában három fő elnevezést foglalnak magukban, nevezetesen a kerek ovális, a közép ovális és a hosszú ovális formát. 

 • Közepes ovális – Ezt a formát olyan fejekre tervezték, amelyek elölről hátrafelé kissé hosszabbak, mint oldalról oldalra. A motorkerékpáros sisakok többsége ebbe a kategóriába tartozik, mivel ez a leggyakoribb emberi fejforma. Általában ez az alakja a sisakoknak, amelyeknek nincs meghatározott alakja. 
 • Hosszú ovális – Ezt a formát olyan fejekre alakítják ki, amelyek elölről hátrafelé vagy a homloktól a koponyáig hosszabbak, mint fültől fülig vagy oldaltól oldalig. 
 • Kerek ovális – Ezt a formát olyan fejekre tervezték, amelyeknek az oldalról oldalra és elölről hátrafelé szinte azonosak a méretei. 

A fejforma azonosítása után könnyebb lesz a rendelkezésre álló motorkerékpár-sisakok széles választékából egy kisebb és megfelelőbb listára szűrni azokat, amelyek illeszkednek a motoros fejéhez. Itt az ideje, hogy megtalálja az Önnek megfelelő méretű sisakot. 

Valójában nincs más olyan motorkerékpár-felszerelés, amely nagyobb megtérülést és nagyobb védelmet nyújt, ha baleset történik.

Hogyan kell méretezni a motorkerékpár sisakokat

A sisak méretének mérése valójában ugyanolyan egyszerű és könnyű, mint egy jól illeszkedő sapkát találni. A különbség abban rejlik, hogy a sisak hogyan illeszkedik a lovas fejére. A tökéletes eszköz ehhez egy szabó vagy varrónő szalagmérője, amely elég rugalmas ahhoz, hogy a lovas koponyája köré tekerjék, majd hasznos lépésekben jelöljék meg a pontos méret meghatározásához. A mérések segítségével meghatározhatja az Önnek legmegfelelőbb sisakméretet. 

 1. Tekerje körbe a mérőszalagot a fej legteljesebb részén, ami sokaknál pont a fülek tetején és körülbelül fél hüvelykkel a szemöldök tetején van. Folytassa a fej mérését. Megkérhet valakit, hogy segítsen megismerni a legpontosabb mérést.  
 2. Használja ezt a méretet, amikor a megvásárolni kívánt sisakmárka mérettáblázatára hivatkozik. Minden gyártónak van olyan méretezése, amely a saját modelljeire jellemző, így a legjobb, ha csak a megvásárolni kívánt sisakhoz készült, kijelölt mérettáblázatra támaszkodik.  
A sisakvásárlás némi kutatást igényel, hogy megértse a különböző formákat, hogy megtalálja a tökéletes illeszkedést.

A sisak illeszkedése

Egy új sisaknak valóban kissé szorosnak kell lennie, amikor először viseli. A belső résznek először a fej nagy részével kell érintkeznie, anélkül, hogy túlságosan megszorítaná, hogy fájdalmat okozna. Az is elengedhetetlen, hogy ne legyenek „forró pontok”, ahol a sisak belseje nyomást gyakorol az arc vagy a koponya egyes részeire. Ugyanakkor nem szabad szabadon mozognia sem. Egy idő után a sisak alkalmazkodik a lovas fejformájához, ahogy ezt viseli, betörik, majd egy kicsit lazul. De nem szabad túlságosan lazává válnia, hogy egyik oldalról a másikra forduljon. 

 1. Viselje a sisakot. Ennek kissé szorosnak kell lennie, amikor a feje fölé kerül. 
 2. A sisaknak egyenletesen kell ülnie a fejen úgy, hogy a szemnyílás felső széle pontosan a szemöldök tetején legyen, és jó perifériás látást biztosítson mindkét oldalra.  
 3. Helyezzen egy ujjat a fej és a sisak belseje közé. Ha könnyen illeszkedik, keressen egy kisebb méretet. Vannak olyan sisakmodellek, amelyek lehetővé teszik az arcpárnák cseréjét a jobb illeszkedés érdekében, így ezt érdemes megfontolni a megfelelő méretezés ellenőrzésekor.  

Végül, amikor a sisak stílusáról dönt, elsősorban az Ön személyes választásától függ, hogy milyen árnyalatú, mintázatú és színű pajzsot használjon. Ne feledje azonban, hogy minél könnyebben és világosabban látható a sisak, annál nagyobb az esélye, hogy a többi járművezető kiszúrja a motorost. Arra is ügyeljen, hogy az arcvédő semmilyen módon ne takarja el a motoros látását, és csak akkor használjon színezett napellenzőt, ha napos idő van.  

A motorkerékpáros sisakok közös típusai

Különböző stílusú vagy típusú motorkerékpáros sisakok léteznek, és ezek mindegyike különleges előnyöket kínál, hogy minden motoros igényeit kielégítse. Vannak olyan motorosok, akik a teljes körű, mindenre kiterjedő védelmet részesítik előnyben, és vannak olyanok is, akik a vékony megközelítést kedvelik, amely lehetővé teszi számukra, hogy legálisan motorozhassanak a sisaktörvényekkel rendelkező területeken. Bármiről is legyen szó, néhány lehetőség közül választhat:

 • ADV Dual Sport 
 • Teljes arcú sisakok
 • Half Shell sisakok 
 • Moduláris sisakok
 • Nyitott arcú sisakok 

Ugyanabból a kategóriából: