Miért érdemes szélvédőfedelet használni?

Ha téli szezon van, és a szélvédőn hó gyűlt össze, a bolyhos fehér anyag jégréteget rejthet. Ez azért van, mert a járműve még meleg volt, amíg parkolt, és az első lehullott pelyhek végül megolvadnak az üvegen. 

Miután a külső hőmérséklet lehűl a járművén, a víz ráfagy a szélvédőre. Ez olyan jégréteget képez, amelyen nem csak a kilátás válik lehetetlenné, de amelyet nehéz lesz lekaparni is. 

Szélvédőfedelet
A napfény az autóüvegen keresztül behatol az utastérbe, és a hőmérséklet emelkedik a járműben. A szélvédőborítás segít hűvösen tartani autóját nyáron.

Bár a leolvasztás segít a jég felolvasztásában, a folyamat eredményeként keletkező latyak csak rendetlenséget eredményez, és csökkenti a vezető látási viszonyait, amint az ablaktörlők megpróbálják eltakarítani. 

Egész évben kellemes hőmérséklet fenntartása 

Most valószínűleg nem gondolja, hogy a szélvédő külső borítása bármit is tehet az autója belsejében lévő kényelem javításáért. De akár hiszi, akár nem, ezek a borítások segíthetnek szigetelni az autó üvegét. A téli hónapokban a jármű egész karosszériája felmelegszik vezetés közben, mivel a motor felmelegszik, és a szellőzőnyílások hőt fújnak befelé. 

A szélvédőről való jégkaparás és sok idő megspórolható a szélvédőburkolattal

Ezek azonban mind eloszlanak, miután leállította a járművét. A szélvédőfedél segít abban, hogy a hideg hónapokban hosszabb ideig megmaradjanak ezek a melegebb hőmérsékletek. 

Ugyanez a borítás a nyári szezonban éppen az ellenkezőjét teszi. Mivel a burkolat visszaveri a napfényt, és több árnyékot biztosít az utastérnek, lassítja a hőmérséklet emelkedését a járműben. Ezek a burkolatok speciális fényvisszaverő anyagot is használnak, hogy a járművet hűvösen tartsák, még akkor is, ha az kint áll a napon. 

Javítja a járművezető láthatóságát 

A téli hónapokban a szélvédőtakaró használata a leggyorsabb és legegyszerűbb módja annak, hogy útnak induljon. Miután eltávolította a borítást, optimális a lehető legjobb vezetési láthatóság fenntartása. Nem kell megvárnia, amíg a hó elfújja, az ablaktörlők eltakarítják, vagy a jégtelenítő segítségével elolvad. 

A téli vezetés már így is elég nagy kihívást és kockázatot jelent a nem biztonságos útviszonyok miatt. A burkolatok használata egyszerű, de hatékony megoldás a nem kívánt veszélyek kiküszöbölésére és a balesetek lehetőségének csökkentésére. 

Tartsa hómentes a szélvédőt 

Miután a téli hónapokban egy sötét és hideg reggelen felébredt, a legutolsó dolog, amivel a napját kezdeni szeretné, az a hó eltávolítása a szélvédőről. Bármennyire is fárasztónak tűnik azonban, ez egy fontos munka, amelyet nem szabad kihagynia, hogy a látómezője tiszta maradjon, és vezetés közben megfelelően láthassa az utat maga előtt. 

Ugyanabból a kategóriából: