Lenyűgöző svájci falvak, amelyeket látnia kell, hogy elhiggye

Adelboden

Adelboden a Berni-Alpokban fekszik. Adelboden és az ország egyik legnépszerűbb alpesi faluja. A téli hónapokban híres síterep, Adelboden a minden év januárjában megrendezett FIS sí-világbajnokság miatt híres, lenyűgöző, 53 mérföldes síterepével, amely tökéletes síelésre, szánkózásra és snowboardozásra.

Adelboden, Svájcot
Adelboden számos tevékenységet kínál a látogatók számára a nyári hónapokban

A nyári hónapokban a falu többféle tevékenységet is kínál a látogatóknak, többek között hegyi kerékpározást, túrázást és Trotti kerékpározást a burkolt hegyi ösvényeken. A falut körülvevő alpesi terület kiterjedt túraútvonal-hálózattal rendelkezik minden korosztály és képesség számára, beleértve a családok és gyermekek számára készült híres Vogellisi-ösvényt, valamint a túrát, amely a fenséges Engstligenalp-vízesés tetejére vezet.

Miután egy napot a friss és frissítő hegyi levegőben töltöttek, a látogatók a falu bájos főutcáján, a Dorfban található számos kávézó vagy étterem teraszán is elidőzhetnek. Ha már ott van, ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstoljon egy finom gyümölcstortát vagy egy aperót, majd ezt követően egy hagyományos alpesi vacsorát, raclette-et vagy sajtfondüt fogyasszon. 

Adelbodenbe eljutni nagyon egyszerű, mivel a svájci főváros, Bern mindössze 90 perc busz- és vonatútra van. 

Champex-Lac

A lenyűgöző Val D’Arpette völgyében fekvő aprócska Champex-Lac (Svájcot) mindössze 500 állandó lakossal rendelkezik, de jelenleg népszerű a látogatók körében, akik nyáron egy kellemes túrát, télen fantasztikus síelést és egész évben a festői kilátást élvezik. 

A tökéletes időpont, amikor ezt a svájci falut meglátogathatja, attól függ, milyen tevékenységeket tervez. Télen Champex-Lac egy csodálatos síterepsé alakul át, ahol sífutni és lesiklani is lehet, valamint korcsolyázni a tó vizének gyönyörű, tükröződő jegén.

Gyönyörű Lac de Champex Svájc

Az ősz és a tavasz itt a legcsendesebb időszakok, bár az évszakok közötti átmenetet kissé nehéz megjósolni, ezért mindig érdemes nyitottnak maradni az időjárásnak megfelelő tevékenységekre. 

A nyári szezon beköszöntével Champex-Lac fenomenális túracélponttá válik, és a világ egyik legnagyobb túrájaként emlegetett, 105 mérföldes, a hegyet megkerülő túra, a Tour do Mont Blanc legkritikusabb szakaszai közé tartozik. 

A falu kiváló éttermek izgalmas választékával is rendelkezik, mint például az elismert La Table du Glacier étterem, ahol a hegyek lenyűgöző kilátásában sütkérezhet, miközben a finom helyi specialitásokat élvezheti. 

Gimmelwald

Gimmelwald egy olyan falu a Lauterbrunnen-völgyben, amelyet általában összetévesztenek a frekventált Grindelwald városával, és amely megérdemli, hogy a lista élére kerüljön, ha olyan úti célokat keres, amelyek a kitaposott ösvényen kívül esnek.

Ugyanabból a kategóriából: