Elég a tengerből vagy a hegyekből: idén válassza a barlangot!

Nem tagadjuk, hogy ez egy fárasztó utazás lehet. A kilátás azonban olyan gyönyörű, hogy kihagyni igazi szégyen lenne. Egyszóval, ha nem megy oda, meg fogja bánni.

A Postojna-barlangok környéke: Predjama vár

Nagyon biztosak vagyunk benne, hogy a szikla meghódította Önt, de ha ez a barlanglátogatás nem volt elég, tudja, hogy a Postojna komplexumban van egy másik fantasztikus, részben sziklás látnivaló, amelyet feltétlenül látnia kell.

A Predjama-kastélyról beszélünk, amely nagyon közel van a Postojna-barlangokhoz, és részben a hegyek közé épült. Nem új keletű építmény, a vár kora 800 év körüli, és igazi szemet gyönyörködtető látványt nyújt.

Elveszett Szlovéniában – Predjama kastély és Postojna-barlang

Ha a külseje megragadta Önt, nos, készüljön fel: a belseje is meglátogatható.

A kastély belseje a történelemmel teli szobák labirintusa. A vár valójában annak a szlovén hősnek köszönhetően vált híressé, aki ott élt, és egy évig tartó ostromnak állt ellen.

A fegyvertárból, amely a társalgóval együtt az egyik legnagyobb helyiség, Szlovénia egyik legszebb kilátását élvezheti, olyan dombokra és kék égboltra nyílik kilátás, amelyet még a leghíresebb festményeken sem talál. A kastélyban egy egész sor rejtett járat is található, amelyek a barlangokhoz vezetnek, de csak az év bizonyos időszakaiban látogathatók, hogy ne zavarják az ott élő számtalan denevér téli álmát.

Utazás a Postojna-barlangokhoz

Ha Olaszországból utazik, a legjobb módja Postojna és a barlangok elérésének, ha repülővel érkezik a trieszti repülőtérre, majd autóval eljut Postojnába. Nemcsak azért, mert a szlovén utak nagyon jól kiépítettek, hanem azért is, mert a kilátás olyan gyönyörű, hogy imádni fogja a néhány kilométeres autózást. Mind a célállomás, mind az utazás abszolút megéri.

Emberi hal a Postojna-barlangban
Emberi hal a Postojna-barlangban

Ugyanabból a kategóriából: