Bled látnivalói, amelyek egyszerűen lenyűgözőek

Bledi kastély

A kastélyok jelenléte és látványa romantikát és szeretetet sugároz. Bár néhány kastély sötét titkokat rejteget, egyetlen utazás sem lehet teljes a helyi kastélyok meglátogatása nélkül.

A bledi kastély messze a város legnevezetesebb látványossága, amely miatt a turisták környékre özönlenek. Viszont biztosan nem bánja majd a tömeget, ha egyszer meglátja a kastély lenyűgöző szépségét és megismeri gazdag történelmét.

Bledi kastély
Bledi kastély

Különféle túrák vannak a kastélyokhoz, különböző hosszúsággal. Ahhoz azonban, hogy a kastély teljes pompáját lássa, érdemes felszabadítania a nap felét. Vagy még jobb lehet, ha éjszaka, egy másik megvilágításban látja a helyet.

Bledi-tó

Úgy fogja érezni, hogy a Bledi-tó egyenesen egy meséből szárazik. A legjobb az egészben az, hogy csak egy rövid sétára van a város szívétől. Várak és hegyek veszik körül a tavat, és egy lenyűgöző templom ácsorog a sziget közepén.

Videó: Bledi-tó és a Vintgar-szurdok

Vannak bérelhető hajók és kajakok, amelyek nagyszerű élményt nyújtanak azoknak a kalandos látogatóknak, akik felejthetetlenebb perspektívából szeretnének ránézni a látnivalókra.

Vintgar-szurdok

Semmi sem győzi le Bledet, ha a természetes szépség, a történelem és a kultúra lenyűgöző kombinációjára vágyik, és ennek egyik bizonyítéka Vintgar-szurdok.

A Vintgar-szurdokot a környező sziklából faragta a víz eróziója a Radovna folyó jóvoltából.

Minden bizonnyal nagyon élvezne itt eltölteni egy reggelt vagy délelőttöt az Anya Természet minden, fennséges jelenségével körülvéve.

A folyó csillogó kék vizű, és ha eljön a tavaszi szezon, élénk vadvirágok díszítik a partokat, amelyek csodálatos helyszínt jelentenek a piknikezésre egy különleges személlyel, vagy egy nagyszerű helyszínt nyújthat egy kellemes, délutáni olvasgatáshoz, miközben helyi borokat kortyolgat.

Pokljuka fennsík

Lehet, hogy a nevet nehéz kimondani, de ez a látnivaló Bled városában azon természeti látványosságok közé tartozik, amely biztos dobogós helyet ér majd el a látványa miatt.

A téli szezonban a Pokljuka-fennsík a legjobb hely a különböző téli sportok számára, valamint egy biatlon is megrendezésre kerül, amely vonzza a résztvevőket a világ minden tájáról.

Ha nem nagy rajongója a megerőltető tevékenységeknek, ne aggódjon, mert a fennsík szépsége több mint elég ahhoz, hogy a szeme és az elméje elfoglalt legyen.

Ugyanabból a kategóriából: