Hogyan nyithatnak külföldi bankszámlát Európában a nem rezidensek

Nyissa meg az európai bankszámlát nem fizető személyként

Szemben azzal, amit a legtöbb ember gondol, valójában könnyebb és egyszerűbb személyes európai bankszámlát nyitni. De emlékeznie kell arra, hogy a szabályozás annyira megváltozhat a Svájcba felvett Európai Unió tagjai és azok között, amelyek csak az EGT részét képezik. Ettől eltekintve a követelmények ugyanazon országon belül egyik bankról a másikra változhatnak.

Külföldi bankszámlát
Külföldi bankszámlát

De vannak jó hírek, mivel vannak olyan országok, mint Bulgária, Lengyelország és Litvánia, ahol könnyű bankszámlát nyitni, és nem kell ott lakónak lennie. Vannak olyan esetek is, amikor az egyetlen dolog, amit bemutatnia kell, nem más, mint az útlevele. Néhány más esetben előfordulhat, hogy be kell mutatnia a saját országából származó tartózkodási igazolását. Végül vannak olyan bankok, amelyek megkövetelik, hogy legyen címe abban az országban, ahová a kártyáját elküldik. Például lehet egy barát címe.

Ennek egyetlen hátránya, hogy szinte minden esetben szükség van arra, hogy kiránduljon Európába, hogy elmehessen a bankba, hogy személyesen is megnyithassa számláját. Erősen javasoljuk, hogy utazása előtt vegye fel a kapcsolatot a bankkal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindent elintéztek és felkészítettek számla nyitására, mielőtt eljutna az adott európai országba, ahol külföldi bankszámlát szeretne nyitni.

Mi a jelenlegi helyzet az EU bankszámláin?

Mielőtt bármit is tenne, meg kell jegyezni, hogy annak ellenére, hogy az EU egységes piaca koherens keretet alakít ki a banki szabályozásra az összes tagállam számára, a nem rezidensek jogosultságának minden sajátossága eltérhet intézmény egy másikhoz. De mégis, legtöbbször az EU tagállamának lakóinak kell lennie, hogy megnyithassa saját bankszámláját.

Videó: Hogyan nyithatok bankszámlát külföldiként? – utalk

Például nagyon könnyű Németországban számlát nyitni, ha Ön Románia, ugyanúgy, ahogy a holland állampolgároknak nincsenek problémáik a bankszámla megnyitásával Spanyolországban. Másrészt, ha Ön nem uniós illetőségű, akkor néhány akadály állhat fenn a külföldi bankszámla (további információk a weboldalon https://protax.it/) megnyitásában, függetlenül attól, hogy hol próbálja ezt megtenni.

Ugyanabból a kategóriából: