Biztonsági tippek a gyermekfürdőkhöz és -medencékhez 

A statisztikák azt mutatják, hogy naponta közel 400 15 év alatti gyermek fullad bele a gyógyfürdőkbe és gyermekmedencékbe, ami naponta egy gyermeket jelent. Ebből a számból 300 5 év alatti. Sajnos ezeknek a haláleseteknek a 87%-a lakossági gyógyfürdőkben és medencékben történik. 

A fulladás a fő oka az 1-4 éves korú gyermekek nem szándékos napjának, és sajnos ezek az esetek mindegyike megelőzhető lett volna. 

Ez azonban nem csak arról szól, hogy a gyerekek tudjanak úszni. Számos ilyen eset még olyan úszni tudó gyerekeket is érint, akiket a medence lefolyója fogott be. 1990 óta mintegy 60 áramütés miatti halálesetet és körülbelül 50 súlyos áramütést is regisztráltak uszodák körül és uszodákban. 

A gyermekek biztonsága különösen fontos tényező, amikor fürdenek egy spa területén.

De ezeknek a baleseteknek eleve nem szabadna megtörténniük, ha a védelem több rétegét alkalmazzák. Ha van otthon fürdője vagy medencéje, vagy hamarosan tervezi, hogy építtet egyet, íme néhány biztonsági intézkedés, amellyel megelőzheti a nemkívánatos incidenseket, amelyekben saját gyermekei, rokonai vagy szomszédai is érintettek lehetnek. 

Automatikus medencefedelek használata

Az automata medencefedő a legkönnyebben használható módszer, bár ez a legdrágább is. Az automatikus medencefedőket az Ön medencéjének egyedi méreteihez építik és tervezik, és csupán egy gombnyomással működnek. Ezek a fedelek a funkcióktól, a konfigurációtól és a mérettől függően 6000 dollárba és afelett is kerülhetnek. 

Vízmegfigyelő kijelölése

A biztonsági intézkedések soha nem helyettesítik a felnőttek felügyeletét. A szakértők azt javasolják, hogy jelöljünk ki egy felnőttet, akinek kizárólagos feladata a gyermekek felügyelete a gyógyfürdőkben és a gyermekmedencékben

Ez a felnőtt nem lehet valaki, aki olvasással, SMS-ezéssel vagy mással van elfoglalva. Megbízhat egy felnőttet, hogy váltásban dolgozzon 15-30 percig, mielőtt átadja a feladatot egy másik felnőttnek. 

Győződjön meg róla, hogy mindig van egy felelős felnőtt, aki folyamatosan felügyeli a gyerekeket a spa területén.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a vízbefulladás a való életben nem ugyanaz, mint amit a filmekben láthatunk. Itt nem történik segítségkiáltás vagy csobbanás. A gyerekek csendben és gyorsan merülnek a vízbe. 

Akadályok és más típusú biztonsági intézkedések érvényesítése

A legtöbb országban ajánlott, sőt kötelező valamilyen korlátot felállítani a medence köré, akár biztonsági háló vagy kerítés formájában, még akkor is, ha nincsenek gyerekek az otthonában. 

Soha nem tudhatod, hogy a szomszéd gyerekek mikor tévednek át hozzád, hogy megnézzék a medencédet, vagy hogy a barátaid mikor hozzák át a kicsiket úszni. 

Kerítés felállítása

Az eltávolítható kerítések a leggyakoribb és legnépszerűbb biztonsági korlátok közé tartoznak az úszómedencék esetében. Ezek a kerítések különböző anyagokból és stílusokban készülnek, és nem mászhatók, magasságuk legalább 4 láb és 5 láb között van. A kapunak önzárónak és önzárónak is kell lennie. Emellett a medencétől el kell lengenie, hogy a gyerekek ne tudják kinyitni, amint a reteszre esik. 

Ezeknek a kerítéseknek is átlátszónak kell lenniük, mint például az üveg, a kovácsoltvas vagy a láncszem. Ezeken sem szabad, hogy legyenek olyan rések vagy kapaszkodók, amelyek megkönnyítik a gyerekek számára az átmászást. 

Mivel minden helyi és állami joghatóság különböző szabályokat ír elő a medencék biztonságára vonatkozóan, például a korlátok tekintetében, ha vannak ilyenek, a lakástulajdonosok felelőssége, hogy tájékozódjanak arról, hogy mit kell és lehet tenni a gyermekek biztonsága érdekében a medencék körül. Arról is gondoskodniuk kell, hogy csak olyan termékeket vásároljanak, amelyek megfelelnek az előírásoknak. 

Tanítsa meg a gyerekeknek az uszodaszabályokat, és győződjön meg róla, hogy betartják azokat.

Ez ma már valóság, és sok háztulajdonos ellen indult büntetőeljárás, mert a szomszédságban élő gyerekek belefulladtak a medencéjükbe, és nem ismerik a medencére vonatkozó szabályokat. 

Tanuljon újraélesztést

Életet menthet, ha tudja, mit kell tennie, ha egy fürdőben vagy medencében egy nem reagáló gyermeket vagy akár egy felnőttet talál. Bár általában nagyszerű készség megtanulni az újraélesztés végrehajtását, létfontosságú, ha Ön egy fürdő vagy medence tulajdonosa. Ez egy újabb védelmi réteg, amelyet a cikk többi tippjével együtt alkalmazhat. Soha nem tudhatja, hogy melyik módszer fog működni, amíg ténylegesen nem működik. 

Hálóburkolatok és biztonsági hálók telepítése

A hálós fedelek és a biztonsági hálók már körülbelül 15 éve használatosak. Mindössze annyit kell tennie, hogy egy hálós fedelet vagy hálót rögzít a medence körül. Mivel ezek felszerelése és eltávolítása kicsit több időt igényel, ezek jobb választás azoknak, akik gyakran használják a gyógyfürdőjüket és a gyermekmedencéjüket. 

Tedd ajtó riasztók

Javasoljuk, hogy még akkor is, ha már van automata fedele, biztonsági hálója vagy kerítése, akkor is fontos, hogy riasztót használjon a medence területére vezető ajtókhoz. Ez különösen akkor kritikus, ha a háza a medencét körülvevő korlát negyedik oldalaként szolgál. 

Ezeknek az ajtóriasztóknak egyedi hanggal kell rendelkezniük, amely különbözik a ház körül használt többi riasztótól, a telefontól vagy a csengőtől. Így azonnal tudni fogja, ha valaki kinyitja a medenceajtót.

A kisállat ajtókról sem szabad megfeledkezni. A kíváncsi gyerekek a végén még átcsúszhatnak ezeken a nyílásokon. Egyes helyi joghatóságok azt is előírják, hogy a medencetérbe vezető ajtókon ne legyenek kisállat-ajtók. 

Tanítsa meg a gyerekeket úszni

Sokan úgy gondolnak az úszásra, mint a gyerekek nyári szórakozására, vagy mint egy nagyszerű testmozgásra, amely fitten tartja őket. Az úszás megtanítása azonban nagyban hozzájárulhat az életük megmentéséhez. 

Az úszni nem tudó gyermekeknél akár 70%-kal nagyobb a fulladás veszélye. Az is fontos, hogy ha egy gyermek eltűnt, először a fürdőt vagy a medencét kell ellenőrizni, mielőtt bárhol máshol. 

A gyermekek számára készült gyógyfürdők és medencék esetében nem létezik a legjobb válasz arra, hogy milyen biztonsági intézkedést kell alkalmaznia. De mégis, egy vagy több használata mindig jobb a biztonság, mint a sajnálkozás. 

Ugyanabból a kategóriából: