A Bowen-terápia megfelelő Önnek?

A Bowen-terápia egyfajta gyengéd és nem agresszív terápia, amely segít az izom- és csontrendszeri problémák kezelésében, és egy csodálatos technika, amely relaxációt idéz elő. A terapeuta egyes pozíciókban erős, de elég gyengéd nyomást alkalmaz ahhoz, hogy stimulálja a kötő- és izomszövetben lévő receptorokat, ami aztán ösztönzi az öngyógyító folyamatot. 

Ez a terápia hatékonyan és gyorsan csökkenti az izom-összeköttetés feszültségét, és segít az energia-, nyirok-, hormonális és neurológiai rendszer egyensúlyának megteremtésében. Thermana Laško (további információ a Thermana Laško honlapján) ezt a terápiát még csecsemőknél is végzi.

A Bowen technika

A Bowen-technika egyfajta gyengéd terápia, amelyet a test különböző részein alkalmaznak ujjak és hüvelykujjak segítségével, meghatározott sorrendben vagy folyamat szerint. 

A mozdulat a mutatóujjak és a hüvelykujj egyfajta gördülő mozgása, amelynek célja az idegpályák stimulálása, ami lehetővé teszi, hogy a test különböző idegrendszerei között „beszélgetés” alakuljon ki.

Bowen-technika Válleljárás Elülső mozgás

A Bowen mozdulat egy nagyon jellegzetes mozdulat, amelyet a test nagyon specifikus részein alkalmaznak. Ez a lágyszövetek mozgását precíz módon foglalja magában. 

A terapeuta minden egyes mozdulat között elhagyja a szobát, hogy a kommunikációs folyamatnak esélyt adjon. A szünetek segíthetnek minden következő mozdulatsor hatékonyságának növelésében. 

Olvassa el a következő cikket is: Biztonsági tippek a gyermekfürdőkhöz és -medencékhez 

A statisztikák azt mutatják, hogy naponta közel 400 15 év alatti gyermek fullad bele a gyógyfürdőkbe és gyermekmedencékbe, ami naponta egy gyermeket jelent. Ebből a számból 300 5 év alatti. Sajnos ezeknek a haláleseteknek a 87%-a lakossági gyógyfürdőkben és medencékben történik. 

A mozdulat nem a bőr felszínén siklik vagy csúszik, hanem a bőr feletti lazaságot használja fel az alatta lévő szöveten való mozgáshoz, így minden mozdulat egy kis területet fed le. Ezt az határozza meg, hogy a személy bőre mennyire tud mozogni a célzott területen. 

A Bowenben az a legjobb, hogy minden korosztály számára alkalmas, és nagyon gyengéd. 

Olvassa el a következő cikket is: Fedezze fel a csodálatos kender tea előnyei

A gyógyteák általában különböző egészségügyi előnyeikről ismertek. A kendertea is ilyen. Valójában a kendertea előnyei egyre népszerűbbek és keresettebbek a tea rajongók és a rendszeres teaivók körében. 

A kétperces szünet

A Bowen-terápia mögött álló ember, Tom Bowen figyelemre méltó képességgel rendelkezett ahhoz, hogy pontosan megfigyelje a test némileg nagyon finom egyensúlytalanságait, és ezért képes volt elkezdeni ezek gyors korrekcióját. 

A Bowen technikáról bővebben

Miután néhány speciálisan kiválasztott mozdulattal elkezdte a folyamatot, Tom magára hagyta ügyfelét a kezelőhelyiségben, majd néhány perc múlva visszatért, hogy ellenőrizze a test reakcióját, és meghatározza, hogy mit kell még tenni, ha van még valami. 

Ez a különleges elem, amely lehetőséget nyújt a test számára, hogy néhány percig pihenjen, ösztönzi a fontos javítási folyamatot. A szünetek hossza az ügyféltől és a különböző eljárásoktól függően eltérő lehet.

Ugyanabból a kategóriából: