Hogyan törődj a tetoválásoddal

Egy friss tetoválás elkészítése tulajdonképpen egy orvosi eljárás. A művész behelyezi a tűt a bőr alá, és létrehoz egy remekművet, amely egész életeden át rajtad lesz. A tetoválás ápolására viszont már az első nap szükség lesz. Ez a helyreállítási időszak döntő fontosságú, ha hosszú ideig szeretnéd jó állapotban tudni a tetoválásod. A bőröd hegesedése és a bőröd deformációja akkor történhet meg, ha tetoválást nem kezeled nap mint nap.

Számít, hogyan csinálod

Egy kicsit bonyolult lehet kitalálni, hogy pontosan milyen ápolásra van szüksége a bőrnek a gyógyulása. A bőrápoló termékek széles választéka rendelkezésre áll, és ez is kissé zavaró lehet, mert nehéz kiválasztani a jó terméket. A tetoválást addig kell ápolni, amíg a gyulladás teljesen el nem tűnik, és a seb be nem gyógyul.

Általában a tetováló szalonban kapsz egy vattát, amit néhány óráig a tetováláson tudsz tartani. Ha a tetoválás egy érzékeny bőrfelületen történt, egy hosszabb ideig, legalább egy hétig kell alaposan ápolni. Tisztítsd meg a tetoválást illatmentes szappannal és meleg vízzel, miután eltávolítottad a tetoválást védő fóliát vagy vattát. Tiszta törölközőt és meleg vizet használj.

Tetoválás ápoló krémek

A tetoválás ápoló krém vagy testápoló kiválasztásakor nem szabad csak egy szimpla bőrápoló terméket választani. Keresd azokat, amelyeket kifejezetten az új tetoválások ápolására valóak. A legjobb ötlet keresni egy olyan krémet vagy balzsamot, ami gyógynövényeket és természetes anyagokat tartalmaz. Kerüld az olaj vagy alkohol alapú krémeket, mert ezek irritációt és bőrproblémákat okozhatnak.

A tetoválás ápoló balzsamok használata számos előnnyel jár:

  • Hidratálja a bőrt
    A bőre elveszítheti nedvességét a gyógyulás során, de a tetováló krém tökéletes eszköz a amivel hidratálni tudja a bőrt.
  • Vitaminok
    A bőr jó nagy mennyiségű egészséges tápanyagot igényel ahhoz, hogy megfelelően gyógyuljon. A tetováló krém a létfontosságú vitaminokkal táplálja a bőrt és felgyorsítja a gyógyulást.
  • Megnyugtatja a bőrt
    Az új tetoválás bőrfelülete néhány napig, de akár néhány hétig is fájhat. Egy minőségi krém ezt csillapítja,

A tetoválás ápolás még akkor is szükséges, ha a tetoválás már meggyógyult, mert a krémek és a balzsamok használata segíti a bőrt egészségének megőrzésében, és a tetoválás jó állapotának megtartásában. Kérdezz meg egy egészségügyi szakembert vagy tetováló művészét a tetoválás kezelésének legjobb módjairól, hogy biztosra menj.

Ugyanabból a kategóriából: