Minden az online terápiáról és annak előnyeiről 

A teleterápia ugyanazokat az előnyöket kínálja, mint a hagyományos terápia hagyományos formája. Megkaphatja a szükséges segítséget, és biztosítékot ad arra, hogy mindaz, amiről a terapeutával beszél, magánügy marad és bizalmas.

 Bár néhányan talán ódzkodnak az online terápia gondolatától, ez néhány olyan kivételes előnnyel jár, amelyet meglepőnek és hasznosnak találhatnak egyszerre. 

Az online terápia meghatározása

Az online terápiát egészen a közelmúltig nem vették igazán komolyan a pszichológia területén. A terápiához annak idején az volt szükséges, hogy a pszichológus és a páciens egy szobában tartózkodjon, jellemzően egy pszichológiai klinikán vagy magánrendelőben. A két fél mindketten beleegyeznek abba, hogy a megbeszélt helyszínen találkoznak a terápiás ülésen.  Bár a hagyományos tanácsadás nem veszített hatékonyságából és népszerűségéből, a teleterápia kezd teret nyerni, mivel a nagyközönség egyre inkább elismeri és elérhetőbbnek találja. 

Bár néhányan talán ódzkodnak az online terápia gondolatától, ez néhány olyan kivételes előnnyel jár, amelyet meglepőnek és hasznosnak találhatnak egyszerre.

Nincsenek utazási korlátozások 

Ha a munkája miatt gyakran kell utaznia, vagy ha Ön igazoltan jetsetter, az online terápia a legjobb választás az Ön számára. Nincs szükség arra, hogy egy adott városban tartózkodjon, csak azért, hogy az üléseken részt vegyen. 

A terápia elvégzéséhez még az utazási időpontokat is módosíthatja, és nem kell az utazása miatt átütemeznie vagy lemondania a kezelést. Ez különösen akkor nagyszerű választás, ha nem tud hosszú ideig csak egy helyen tartózkodni, és nem kivitelezhető, hogy állandóan terapeutát váltson. 

Több időt takaríthat meg

Ha valaha is próbált már hagyományos pszichológiai tanácsadáson részt venni, valószínűleg észrevette, hogy sok időt tölt az úton, miközben oda-vissza jár a terapeuta klinikájára. Még az is előfordul, hogy az ülés kezdete előtt az irodában kell lennie. És emiatt végül több időt tölt a forgalom és az ingázás közepette. 

Ugyanabból a kategóriából: