Az online pszichoterápia növekvő népszerűsége

Az emberek mindig szeretik az új lehetőségeket. A választás lehetősége pedig biztosítja az irányítást. A mentálhigiénés problémákat illetően a betegeket nem szabad egy terapeutához rendeltetni csupán a biztosítása miatt, vagy mert nincs más szakértő a környéken. Az ember természeténél fogva szereti ha van több lehetősége, ezért is kedvelt az online pszichoterápia.

Nem sok ember akarja, hogy a szexuális zaklatása vagy kábítószer-függőségének története a nyilvánosság elé kerüljön, ezért is jó, hogy a terapeutát titoktartás köti.

Az online pszichoterápiának számos előnye van, például:

Névtelenség

Annak ellenére, hogy a mentális egészségügyi problémákhoz, például a PTSD-hez és a depresszióhoz korábban kapcsolódó megbélyegzést már törölték, egyes állapotok esetén a páciensek még mindig haboznak segítséget kérni. Nem sok ember akarja, hogy a szexuális zaklatása vagy kábítószer-függőségének története a nyilvánosság elé kerüljön, ezért is jó, hogy a terapeutát titoktartás köti.

Egyértelmű, hogy az ember azért látogat el egy pszichoterapeutához egy orvosi épületben vagy irodában, hogy mentális egészségügyi ellátást kapjon. A probléma elrejtése soha nem jó módszer. Soha nem szabad szégyenkezni azért, mert segítségre van szüksége, és ne hagyja, hogy odáig fajuljon a dolog, hogy mások is észrevegyék, hogy egyedül nem képes a problémái megoldására.

Az online pszichoterápiás szolgáltató egyszerre kommunikálhat, és termelékenységüket nem veszélyeztetik az utolsó pillanatban történő lemondások, vagy azok a betegek, akik nem hajlandók problémáik megvitatására.

Az online pszichoterápiával azonban nincs szükség a személyes adatok megosztására a számlázási információk mellett. Ez lehetővé teszi azok számára is a szakmai segítségnyújtást, akik egyébként maguk foglalkoztak volna problémáikkal.

Olvassa el a következő cikket is: Ginko Biloba kiegészítők a jobb egészségért

A hagyományos kínai orvoslás már évezredek óta alkalmazza a ginko biloba fa leveleiből származó ginko kivonatokat. Ezt is leggyakrabban gyógynövényként használják egész Európában.

Költség

Az irodában dolgozó terapeuták valószínűleg napi 8-10 beteget látnak el. Az online pszichoterápiát nyújtó tanácsadó viszont több beteggel is kommunikálhat egyszerre.

Az irodában dolgozó terapeutának fizetnie kell bérleti díjat, biztosítást, közüzemi költségeket és az alkalmazottakat, akik segítenek számukra az egyeztetések ütemezésében. Mivel a szöveg, a csevegés vagy az e-mail nem feltétlenül igényel valós idejű választ, az online terapeuták időt vesznek igénybe a jegyzetük és a korábbi beszélgetések áttekintésére, mielőtt válaszolnak.

Online pszichoterápia bármikor, a tervezett videokonferenciákon keresztül is végrehajtható. A betegek részt vehetnek ezeken a konferenciákon, függetlenül attól, hogy hol tartózkodnak, mindaddig, amíg van internetkapcsolatuk.

Nem fenyegeti a produktivitást az utolsó pillanatban lemondott időpnt, illetve az olyan páciens sem, aki nem nyitott a problémái megbeszélésére. Ezen felül az online terápiát kínáló szakértőknek nem kell bérelniük kereskedelmi helyiséget sem. Másrészt a félig nyugdíjas tanácsadók vagy azok, akik részmunkaidőben kívánnak dolgozni, továbbra is folytathatják a gyakorlatot. Ezek a tényezők együttesen csökkentik az online terápia költségeit.

Betegek kényelme

Nem mindenki járhat heti tanácsadási ülésekre irodai környezetben, akár utazási nehézségek, vagy munkáltató okok miatt. A vidéki területeken élő vagy a megfelelő utazási lehetőség nélküli embereknek nem biztos, hogy személyesen is el tudnak jutni a terapeutához. Másrészt az online pszichoterápia bármikor, a tervezett videokonferenciákon keresztül is végrehajtható. A betegek részt vehetnek ezeken a konferenciákon, függetlenül attól, hogy hol tartózkodnak, mindaddig, amíg van internetkapcsolatuk.

Ugyanabból a kategóriából: