Hogyan díszítsük az erkélyt növényekkel

Az egyszerű fém fogasok mellett, amelyekbe a vázáinkat helyezhetjük, az erkélytartók különböző álmok és méretek lehetnek. Minden egyes kombináció valójában megszavazható az Ön által az erkélyére előnyben részesített dizájn szerint. A lényeg azonban az, hogy bármilyen rendszert vagy típust is választ, az úgy készül és szerelik össze, hogy az erkélyen élők és az alatta elhaladók biztonságát garantálja.

Az erkélyes lábtörlők típusai

A tornác korlátjába lógó növényládákat szerelhet, hogy szépen nézzen ki, és például több helyet teremtsen. A tökéletes mennyiségű zöld növényzet mellett elegendő hely marad a kis erkélyen, ahol egy kerti asztalt és széket tarthat, hogy élvezze az esti teát vagy kávét, miközben szívja a friss levegőt.

Növényládákat
Erkélyes növényládákat egy gyönyörű, virágokkal körülvett erkélyhez

Használja az erkély padlóját dekoratív cserepek és virágtartók tárolására, és vigyen több színt a térbe. Próbálja ki a geometrikus formájú vázákat és a pasztell árnyalatokat. Ezek a cserepek éles és tiszta széleiknek köszönhetően feltűnővé válnak. A függőkosarakat balkoncseréptartóként is használhatja, amelyek remekül fognak kinézni, és nem foglalnak extra helyet a padlón.

Olvassa el a következő cikket is: Tippek a megfelelő világítótestek kiválasztásához a különböző helyiségekhez

A legtöbb lakástulajdonos számára a világítás vagy a lámpatestek csupán utólagos szempontok a belső terek kialakításakor. Gyakran előfordul, ha a világítást csak a szoba haszonelvű részleteinek tekintik, ahelyett, hogy esztétikai értéket nyújtana. 

A kúszónövények tökéletes lehetőséget kínálnak arra, hogy egyszerű erkélyfalát színes festménnyé varázsolja. A kúszónövényekhez egy tartószerkezetet kell vásárolnia, például rácsot vagy hajlított acélrudakat. A bougainvillea, a kék hajnalka és a csillagjázmin azok a kevés gondozást igénylő, gyorsan növő kúszónövények, amelyeket az emberek szívesen termesztenek kertjükben és erkélyükön. Ráadásul nem igényelnek különösebb balkoncseréptartót, hanem a váza és a szerkezet elhelyezésére elegendőek a fémházak.

Erkélyes kályhaszárító projekt ötletek

A cserepek és ültetőedények polcon való elrendezése vagy az erkély sarkában elhelyezett balkoncserép a legjobb megoldás a sok hely megteremtéséhez és annyi növény termesztéséhez, amennyit csak akar. A színes cserepekben vízszintesen elhelyezett növények egy állványon (a balkoncserép) teljesen pompásan fognak kinézni. Ráadásul ez egy árnyalatnyi zöldet is ad az erkélynek, és friss levegőt biztosít a lélegzéshez.

https://www.youtube.com/watch?v=_6s_bP4ImCk
55+ egyszerű ötlet nagyon szép erkélyes kertekhez

Ugyanabból a kategóriából: