Tökéletes autóbelső a gumitól kezdve

A gumis autószőnyegek nagyszerűen megvédik az alatta lévő kárpitot a legbosszantóbb szennyeződésektől. Valójában a gumiszőnyegek választása a szőnyegekkel vagy szövetszőnyegekkel szemben a legpraktikusabb, ha a tisztítási és fertőtlenítési kezelésekről van szó.

A téli hónapokban nagyon gyakori, hogy az autósok kicserélik a szövetablakokat, különösen akkor, ha azok alapfelszereltségként lettek felszerelve. A hideg és esős hónapokban ugyanis az autók nagyobb igénybevételnek vannak kitéve a szennyeződések miatt, mind külsőleg (nyilvánvalóan), mind belsőleg. Az eső sáros cipőt és koszos autószőnyeget jelent, nem csak átázott karosszériát és bepárásodott ablakokat.

Mi befolyásolja leginkább a gumi autószőnyegeket

Tulajdonképpen még nyáron is jó, ha odafigyelünk arra, hogy mennyi szennyeződés kerül az autónkba, legyen az homok vagy falevél és pollen. A nyár pozitívuma azonban az, hogy általában elég csak porszívózni, hogy eltávolítsuk az időszakos szennyeződéseket. A téli időszakban viszont jó, ha nagyobb figyelmet fordítunk a gumi autószőnyegekre. Triviálisnak tűnhet, de nem a sár és az eső az egyetlen tényező, amely veszélyeztetheti autónk belsejének egészségét: a jég és más lehetséges külső szennyeződések ugyanilyen károkat okozhatnak (például a szmog és a közlekedésből származó por).

Gumis autószőnyegek
A tipikus gumi autószőnyegek az autó modelljéhez és évjáratához igazodnak

Egyes autótípusoknál, például a terepjáróknál vagy a 4×4-es járműveknél a gumi autószőnyegek alapfelszereltségként vannak felszerelve, pontosan azért, mert ez az autótípus alkalmasabb olyan útvonalakra, ahol por, szennyeződés és külső szennyező anyagok vannak jelen, és az autósok számára könnyebben tisztítható szőnyeget biztosítanak. Az a tény azonban, hogy könnyebben tisztíthatók, mint a szövetből készültek, nem akadályoz meg bennünket abban, hogy rendszeresen tisztítsuk őket. Még a gumi autószőnyegek esetében is megfelelő karbantartásra van szükség ahhoz, hogy hosszú ideig és a lehető legjobb állapotban maradjanak.

Hogyan kell tisztítani a gumi autószőnyegeket

A gumiszőnyegek tisztításakor először is ki kell venni őket a járműből, és a lerakódott szennyeződéseket először veréssel, majd később porszívózással kell eltávolítani. Ha a szőnyegek erősen szennyezettek, híg tisztítószerrel, például általános célú enyhe szappannal vagy legrosszabb esetben gumifelületekre alkalmas zsírtalanítóval kell tisztítani őket. Mindkét esetben jó, ha a szőnyeg teljes felületén bőségesen alkalmazza a terméket, és néhány pillanatig hagyja hatni, hogy a makacs szennyeződéseket felpuhítsa, és ne erőltesse spatulával vagy kefével. Miután a terméket hatni hagytuk, használhatunk puha sörtéjű kefét vagy mikro sörtés kendőt. A túl kemény anyagok vagy eszközök használata megkarcolhatja a gumit, és barázdákat hagyhat maga után, amelyek nemhogy nem tűnnek el, de új befogadóként szolgálnak a szennyeződés és a por lerakódásának.

Tisztítsa meg a gumi autószőnyegeket
A gumi autószőnyegek tisztítása nagyon egyszerű. Használhatunk speciálisan gumi autószőnyegekhez tervezett tisztítószereket is.

Ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a gumiszőnyegek jó kopásállósággal rendelkeznek, akkor elkerülhetjük, hogy túl sokat foglalkozzunk az öblítési műveletekkel, és csak bő vízzel öblítsük le őket, amiben segít nekünk a kerti szisztoletta vagy egy egyszerű vödör víz nyomása.

Az öblítés után a szőnyegeket tiszta helyre kell helyezni, ahol a szabad levegőn vagy zárt térben száradhatnak, amíg az tiszta. Így nem hiába végezték el a tisztítási műveleteket, és nem kockáztatják, hogy a por és a hajszálak megtapadnak rajta.

Gumi autószőnyegek kezelése

A tisztítás és szárítás után a szőnyegek kezelhetők, hogy javítsák vagy megújítsák megjelenésüket, kicsit úgy, mint a fényes műszerfal a szilárd autóbetéteknél. Erre a célra célszerű csak speciális, a gumi kezelésére szolgáló terméket használni. Fontos, hogy ne használjunk más típusú terméket az ilyen típusú művelethez, mivel a gumi autószőnyegek zsírosak és csúszósak lehetnek, ami természetesen veszélyes lehet mind a vezetőre, mind az utasokra nézve.

Gledring egyedi gumi autószőnyegek

Ebben a tekintetben jó, ha nem rögtönözünk, mint a vegyészek, és követjük az interneten található recepteket. Inkább válasszon egy adott terméket a kedvenc kiskereskedőjétől, vagy keressen az interneten a sok márka között mint például Withcar. Az ilyen típusú autófelújítók minden igényt kielégítenek, és megfelelnek a szükséges biztonsági előírásoknak, hogy a gumi autószőnyegek ne váljanak veszélyessé, és hogy hosszú ideig tartsanak, és megőrizzék eredeti megjelenésüket.

Ugyanabból a kategóriából: