Különböző módszerek a fájlok merevlemezről történő visszaállítására

A fájlok merevlemezről történő helyreállításának ismerete kritikus fontosságú a vonatkozó adatok nem kívánt elvesztésének megakadályozásához.  Ha már az adatvesztés előtt biztonsági másolatot készített a számítógép merevlemezéről a File History segítségével, akkor megpróbálhatja visszaállítani a törölt fájlokat a File History biztonsági mentési meghajtó segítségével. Ne feledje, hogy a File History nem működik külső merevlemezek esetében. 

Ilyen esetekben az adat-visszaállító szoftver, a kritikus fájlok biztonsági mentése egy másik külső merevlemezre, vagy a külső merevlemez klónozása mind segít az elveszett adatok visszaszerzésében a külső merevlemezről. 

Az adatmentés folyamata eltérhet a mentendő adatok jellegétől és a meghibásodás mértékétől függően.

OneDrive használata 

Ha a számítógép merevlemezén lévő fontos mappákat szinkronizálta a OneDrive-ba, a Microsoft saját felhőalapú tárolómeghajtójába, akkor egyszerűen használhatja a OneDrive-fiókját, hogy az internet segítségével újra hozzáférjen a szinkronizált adatokhoz, függetlenül attól, hogy hol van, vagy hogy a nap bármely szakában vagy az éjszaka melyik órájában. 

Tovább a papírkosárhoz 

A Recycle Bin felelős az összes törölt fájl tárolásáért vagy ideiglenes nyilvántartásáért. Ez azt jelenti, hogy ha a számítógépén a Delete billentyűvel törölt egy fájlt, akkor csak annyit kell tennie, hogy azonnal megnyomja a Control + Z billentyűkombinációt, hogy segítsen visszacsinálni ezt a műveletet. 

Ha azonban a fájl korábban törlésre került, azt már nem tudja visszacsinálni. Ha ez történik, akkor csak a Recycle Bin mappába kell mennie, ahol megpróbálhatja megkeresni a törölt fájlt. Ha megtalálta a törölt fájlt, csak jobb egérgombbal kell rákattintania, majd a Visszaállítás gombra kell kattintania, hogy a fájl visszatérjen a törlés előtti eredeti helyére. 

Vegye figyelembe azonban, hogy ez a módszer nem fog működni, ha a Shift + Delete billentyűkombinációt használta, törölt egy fájlt a külső merevlemezről, vagy kiürítette a Recycle Bin-t, mivel a fájl rekordja már azonnal eltávolításra került, és nem került át a Recycle Bin-be. Ha ez a helyzet, akkor az adatmentő vagy biztonsági mentő szoftverek segítenek a fájlok visszaállításában a merevlemezről. 

Ugyanabból a kategóriából: