Minden a helyreállítási hevederről és a vontatókötélről

Egy másik tényező, amelyet meg kell vizsgálnia, a tartósság, mert olyan terméket szeretne kapni, amely vízálló és időjárásálló, hogy biztos lehessen benne, hogy a lehető leghosszabb ideig tart. Ha valaha is azt tervezi, hogy gyakran használja a helyreállítási vagy vontatási hevedert, gondoskodjon arról, hogy tartós és tartós legyen, különösen, ha azt tervezi, hogy terepre megy.

Hogyan kell helyesen használni a helyreállítási vagy vontatási hevedereket?

A helyreállítási vagy vontatási heveder használata egyszerűnek és egyszerűnek tűnhet (Silux). Ha azonban rosszul csinálja a dolgot, az autója megsérülhet, vagy ami még rosszabb, akár egy emberéletet is veszélybe sodorhat. Az Ön konkrét helyzete eltérő lépéseket igényelhet, de az alábbiakban ismertetjük azokat az általános irányelveket, amelyeket követnie kell a mentőheveder vagy vontatókötél használatakor. 

Vontatókötél
A vontatókötelek egy másik jármű vontatására vagy a saját jármű megmentésére szolgálnak

1. Gondoskodjon arról, hogy a vontatóheveder képes legyen vontatni a rakományt. 

Mielőtt az autóhoz rögzíti, állapítsa meg a vontatóheveder tényleges hasznos terhelési súlyát. Alaposan ellenőrizze a hevedert, hogy nincs-e rajta olyan szakadás, amely gyengévé teheti. 

Hogyan használom a visszatartó hevederem vagy a vontatószíjamat

2. Keresse meg a vontatóhorgot a vontatni kívánt autón. 

A vonóhorgokat általában a jármű elején találja. Hátul találhatja a vevőkészüléket, amelyhez a vontatóheveder csatlakozik. Általában ezek az egyetlen olyan részek, ahová be kell akasztania az autót, mivel ha máshol teszi, az a jármű károsodásával végződhet. Ha nem lát vonóhorgot az autón, akkor a hevedert a jármű vázához csatlakoztathatja. Ezt azonban csak akkor tegye, ha nincs más lehetőség. 

3. Csatlakoztassa a vontatóhevedereket. 

Csatlakoztassa a vonóhorgot a heveder egyik végéhez. Ha olyan kötelet használ, amelynek a végén hurok található, akkor a hurkot át kell fűzni a horgon. A heveder többi részét át kell húznia a hurokon. Ellenőrizze még egyszer, hogy a horog nyitott vége lefelé nézzen, nehogy véletlenül kiakadjon. 

4. Mozgassa a járművet. 

A vontatást végző járművet a vontatandó jármű közelében kell leparkolni. A heveder másik végét a fenti lépéseket követve rögzítse hozzá. 

5. Kapcsolja üresbe a vontatott járművet.

Miután a vontatandó járművet üres állásba helyezte, győződjön meg arról, hogy van-e valaki az autóban. Lassan vezesse a másik járművet, és legyen különösen óvatos, ha a heveder sok laza. Kerülje el a hirtelen mozdulatokat, amelyek károsíthatják a kampókat, a hevedereket és a járműveket. Ha túl nagy ellenállást tapasztal, ellenőrizze újra, hogy minden megfelelően be van-e akasztva, és hogy az adott helyzetnek megfelelő hevedert használja-e.

Ugyanabból a kategóriából: