Ezekkel A Bőrápolási Trükkökkel Megakadályozhatja A Bosszantó Maskne-t

A maszkviselés mindennapos viselésével több dolog is megtörténhet. Arcának különböző részeivel érintkezik, beleértve az arcát, az orrát és az állát. A maszk ezekkel érintkezve, ezekhez dörzsölődve pattanásokhoz és az arcán lévő kis szőrtüszők irritációjához vezethet. A páratartalom is megnő, olyan környezetet teremtve, ahol a pattanásokat okozó baktériumok hajlamosak gyarapodni.

Bőrápolási
A pattanásokat maszk viselése okozhatja

Bár előfordulhat, hogy nem szenved pattanásoktól, mégis fennáll annak a veszélye, hogy más bőrbetegségeket, például száraz foltokat, ekcémát, bőrpírt, égő vagy szúró érzést tapasztalhat a maszk gyakori viselésének következtében. Természetesen a legjobb megoldás itt nem a maszk levétele. Mivel a járvány még mindig itt van velünk, ez továbbra sem lehetséges.

Akkor hogyan akadályozza meg a maskne-t? Íme néhány bőrápolási tipp, amelyeket hasznos feljegyeznie, hogy pillanatok alatt elbúcsúzhass a pattanásoktól!

Mossa Maszkját

Ez az első tipp nem szimpla okoskodás. Valahányszor belélegzi a maszkját, a nedvességet beszívják a szálak, ami ideális állapotot teremt ahhoz, hogy ott mindenféle csúnya baktérium elszaporodjon. Mindennek a tetején a hidratáló, a fényvédő és a sminkréteg, mind fokozzák azt, hogy ezek a mikrobakolóniák elszaporodjanak az arcán és a maszkon is.

Tippek a pattanások kitörésére maszk viselése közben

Győződjön meg róla, hogy használt maszkja ki van mosva, és gondoskodjon róla, hogy az már teljesen száraz legyen, mielőtt újra viselné. Ezért praktikus lenne több maszkot beszereznie, amelyeket felváltva használhat. 

Ugyanabból a kategóriából: