A Bluetooth hangszórók előnyei és hátrányai

Ha van mobiltelefonja, akkor valószínűleg gyakran használja a Bluetooth-ot. Ma a headsetektől, a fejhallgatótól és a Bluetooth technológiával működő fülhallgatótól kezdve bármit megvásárolhat. A modern netbookok és laptopok Bluetooth-ot is használnak különböző eszközök vezeték nélküli csatlakoztatásához, beleértve a kis nyomtatókat, fejhallgatókat és hangszórókat.

A vezeték nélküli hangszórókban leggyakrabban használt két technológia a rádiófrekvencia vagy RF, és az infravörös. Annak ellenére, hogy ezek egyedülálló előnyökkel rendelkeznek, némileg korlátozott funkcionalitásuk van. Például a rádiófrekvencia néha befogadási és interferencia problémákat tapasztalhat. Másrészt, az Infra-Red-nek a vevőnek és a készüléknek meg kell egyeznie egymással, ezáltal korlátozva a hordozhatóságot.

Eközben a Bluetooth hangszórók térbeli korlátozások nélkül működhetnek, feltéve, hogy a vevő és a hangszórók 30 méteres távolságban vannak. Nem kell összeszereléssel bajlódnia, mert a kapcsolat vezeték nélkül jön létre a hangszórók és a vevő között.

A Bluetooth hangszórók előnyei

Bluetooth hangszórók

A Bluetooth technológiával dolgozó hangszórók viszonylag kevés energiát fogyasztanak. Az idő nagy részében nincs szükség külső tápegységre, hogy folyamatosan működjön. Valójában a legnépszerűbb modellek csak AA elemeken futnak.

Ugyanabból a kategóriából: