Tényezõk amikre érdemes figyelni, ha autós rádiót vásárol

Fontos megérteni, hogy az FM adóknak a zenét rádiójelekből kell alakítaniuk, ami alapvetően azt jelenti, hogy a rádió felveszi a jeleket és lejátssza azokat. A legtöbb esetben a folyamat a hangminőség romlását eredményezheti. Ennek eredményeként olyan adókészülékekre van szüksége, amelyek csökkentik a veszteségjeleket. Az interferencia az FM adók kiváló hangminőségének elsődleges akadálya. Keressen olyan készüléket, amely zajszűrő funkcióval rendelkezik. Ez segít megóvni a jelet minden felesleges zajtól, így a hang tiszta és éles marad.

FM adóval

Frekvencia

Az FM adó frekvenciája elengedhetetlen az eszköz működéséhez. Az FM adók különféle frekvenciák közötti választással működnek. Amint megtalál egy nyitott frekvenciát, elkezdi zenék sugárzását a rádión keresztül.

Az olcsó FM adók problémája az, hogy megpróbálnak csatlakozni a rádióállomások által használt frekvenciákhoz. Ez nagyon sok torzítást és interferenciát okoz, különösen ha sűrűn lakott területeken utazik. A széles hatótávolságú FM adók viszont széles körben kereshetnek ingyenes csatornákat.

Folytatódik olvasó egy cikket a témában FM adóval.

Ugyanabból a kategóriából: