Ellenőrizd a domaint

Amikor egy magasabb szintű domaint használsz, elvárás, hogy megfelelő kapcsolati információkat adj meg. Míg néhányan helyes adatokat adnak meg, mások elrejtik ezeket adatvédelmi okokból. A kapcsolati információt itt WHOIS infonak hívják és elérhető bárki számára online. Hamis WHOIS megadása illegális. Ez a cikk megmutat néhány online szolgáltatást, amelyekkel ellenőrizni lehet a WHOIS bejegyzéseket.

DomainTools

Ezen a weboldalon számos premium online szolgáltatást találunk, amellyel információt nyerhetünk a domainről. Nagyban segít megtudni, hogy mik voltak a régebbi WHOIS bejegyzések egy domainnél. A szolgáltatásért elő kell fizetni, és havonta kell fizetni érte.

Domain

Az eszköz használata meglehetősen egyszerű, csupán be kell írni a domain nevét és a “look up” gombra kell kattintani. Azok, akik nem tagok csupán limitált hozzáféréssel rendelkeznek a részletekhez. Például megnézhetik az információkat a jelentős változásokról és a tulajdonosi arányokat. Ezzel ellentétben a professzionális tagok minden részletét láthatják a domainnek.

REG.COM

Ez egy orosz domainnév, ami WHOIS történeti szolgáltatást kínál a webes felületükön.

Ugyanabból a kategóriából: