Top biztonsági tippek a tetőcsomagtartók használatához

Valószínűleg büszke vagy arra, hogy profi módon tudod bepakolni az összes csomagodat az autódba, de a tetőcsomagtartó Withcar bepakolása már egy teljesen más történet. Győződjön meg róla, hogy a könnyebb tárgyakat választja ki, majd csomagolja be először a legnehezebbet ezek közül a könnyű tárgyak közül.    

Komoly fájdalmat okozhat a dolgok be- és kirakodása, amikor úton vagy, ezért csak azokat a dolgokat pakold be, amelyekről tudod, hogy nem kell túl gyakran hozzáférned. Igen, lehet, hogy a dolgok így túl bonyolultnak tűnnek, mégis a teherhordók a legjobb módja annak, hogy minden dolgát egy szűk helyen tartsa, és aerodinamikusabbá tegye a rakományt.

Ellenőrizze az egyensúlyt

Ha a tetőcsomagtartók tele vannak pakolva, ez megnöveli az autó súlypontját, ami hajlamosabbá teheti a fokozott kilengésekre, különösen nagy sebességnél. Legtöbbször terheléseltolódás következik be, ha nem megfelelően pakolja be a tetőcsomagtartót, és ez mindenféle problémát okozhat vezetés közben.

Tetőcsomagtartók
A tetőcsomagtartók az Ön autójához készültek

Abban az esetben, ha a súly csak túlságosan előre koncentrálódik, ez a végén előrebukik, amikor fékezel. De ha a súly csak hátul található, a kormányzás egy kicsit kihívást jelenthet. Ezért rendkívül fontos, hogy a megpakolt rakomány stabilan és szorosan rögzítve legyen. A titok itt az, hogy terítsd szét a rakományt, hogy egyenletesen oszd el a tárgyak méretét és súlyát.

Amennyire csak lehetséges, ne tároljon folyadékokat a tetőcsomagtartón, mivel ezek az autó mozgása közben elmozdulnak, és a járművét dülöngélésre késztetik, ami nem csak nehéz, de ami még rosszabb, potenciálisan veszélyes is lehet. 

Vigyázzon a magasságra 

Azok, akik személyautót vagy terepjárót vezetnek, valószínűleg megszokták, hogy az alacsony túlnyúlásra vonatkozó figyelmeztetéseket természetesnek veszik.

Videó: Hogyan szereljünk fel egy kerékpártetőt az autóra (teljes DIY útmutató)

Ugyanabból a kategóriából: