Tényleg szükséged van autóponyvára?

Az autó az egyik legdrágább, de legpraktikusabb eszköz, amit valaha is birtokolhat. Ha autóját jó állapotban tartja, az az egyik legjobb módja annak, hogy megkímélje magát a drága javítási és karbantartási költségektől. A Withcar autóponyva pontosan az, amire szüksége van ahhoz, hogy járművét védve tartsa a különböző elemektől.

 Az emberi természet része, hogy ragaszkodunk a személyes tárgyainkhoz. Mindent megteszel, amit csak tudsz, hogy megvédj bármit, ami értéket ad az életedhez, beleértve azokat a rendszeres tárgyakat, mint például egy 60″-os síkképernyős TV-t és egy jelentősebb beruházást, mint egy ház. Emiatt van értelme befektetni egy minőségi járműponyva beszerzésébe.

Minimalizálja az autómosás szükségességét

Az autófedél segíthet tisztán tartani a járművet. Ha olyan helyen él, ahol az évszakok váltakoznak, különösen télen, járműve egy év alatt rengeteg törmeléknek és sónak lesz kitéve. A jármű tisztán tartása segíthet abban, hogy ezek a részecskék ne marják meg az autó festékét, és idővel csökkentsék a rozsdásodást.  

Autóponyva rögzítésének bemutatása
Autóponyva rögzítésének bemutatása

Sokan a kézi mosást választják a járművük mosása mellett, a pénzmegtakarítás reményében. De, mint már tudja, ez a téli hónapokban nehéz és időigényes feladat. Az autómosás vonzó lehetőség lehet, de drága lehet. Tény, hogy vannak emberek, akik havonta 20 dollárt költenek, ami évente 240 dollárt tesz ki.

Egy autóponyva megőrizheti autója tisztaságát, így idővel pénzt takaríthat meg a felhalmozott autómosásokon. Egy ponyvával tisztán tarthatja járművét, hogy ne kelljen havonta lemosnia.  Ehelyett elég, ha körülbelül kéthavonta mossa le. Ez 10 év alatt összesen 100 dollár megtakarítással egyenértékű. Ez talán nem tűnik olyan soknak, de ha figyelembe veszi az autótulajdonlással járó összes pénzkiadást, ez a megtakarítás már elég jelentős.   

Kisebb károk megelőzése

Ha autófedelet használ, kevesebbet kell aggódnia amiatt, hogy hol parkoljon a járművével. Az autóponyva igazán jól jöhet a hétvégi vidéki kirándulásokon és a forgalmas környékeken való megállásoknál, ahol az utcák tele vannak játszó gyerekekkel és a szennyezett városokban. 

Autóponyva
Az autót ponyva borítja

Egy ponyva használatával megóvhatja autóját a pollenektől, karcolásoktól, horpadásoktól, madárürüléktől és rovaroktól. Segítségével pénzt és időt takaríthat meg, és csökkentheti az autója megőrzéséhez szükséges fényezések, festékjavítások és autómosások számát.  

Védje autóját az UV sugárzástól és a nedvességtől 

A járműponyva fedheti autóját a napfény UV-sugarai és a nedvesség elől. Amint nedvességnek van kitéve, autója nagyobb valószínűséggel fog rozsdásodni, mivel a víz és a vas oxidációs reakcióba lép. Ha Ön nem a tenger mellett él, fontos megfontolni a járműponyva rendszeres használatát, mert az nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkezik, hogy autóját szárazon és szépen tartsa.  

Jégesőellen védő autóponyva EVOII | Jégesőellen védő autóponyva

Az autófedél a káros UV-sugaraktól is megvédheti járművét. Ha autója gyakran parkol teljes napsütésben, az UV-sugarak az autó festékében lévő molekuláris kötések felbomlását okozhatják. Az autóponyva idővel csökkentheti a fakulás mértékét. Bár az autóviaszok megvédhetik járművét az UV-károsodástól, ponyvával nem lesz szükség annyi ilyenre.  

Növelje a viszonteladási értéket 

Akár hiszi, akár nem, sok autótulajdonos rövid, mindössze néhány évig tartó mézeshetek időszakán megy keresztül, mielőtt késztetést éreznek arra, hogy a régi autójukat a legújabb modellért megváljanak. Ezt azonban nem mindenki engedheti meg magának, ami azt jelenti, hogy olcsóbb lesz, ha egyszerűen csak mindent megtesz az autója karbantartásáért. Az autófedél költséghatékony módja annak, hogy megőrizze autója viszonteladói értékét, különösen azért, mert megvédheti járművét mindazon időszakokban, amikor az nincs használatban. 

Tökéletes hosszú távú autótároláshoz 

Ha Önnek klasszikus autója van, biztosan tudja, mennyire fontos, hogy minőségi borítással rendelkezzen. A klasszikus autókban régebbi anyagokat használnak, és ezek általában érzékenyebbek a különböző elemekre, például az oxigénre és a vízre, amelyek rozsdát okozhatnak. Ezeket a klasszikus autókat nagyobb valószínűséggel tartják garázsban, ahol ki vannak téve a különböző törmelékeknek, amelyek leülepedhetnek és károsíthatják az autó külsejét. Az autóponyva minden áron megvédheti értékes klasszikus autóját.  

A hátrányai autó burkolatok

Amint láthatja, az autófedelek használata számos előnnyel jár. Vannak azonban olyan ponyvák, amelyek csak többet ártanak, mint használnak. Éppen ezért van néhány dolog, amire érdemes odafigyelnie, amikor autóhuzatot vásárol.  

Kezdetnek próbáljon meg távol maradni a magukat 100%-ban vízálló műanyag rétegezésként hirdető autófedelektől. Bár a műanyag biztosíthatja, hogy a nedvesség ne jusson be, de nem is engedi ki. Olyan autóhuzatot szeretne, amely nedvességelvezető szövetekből készült, amelyek eléggé áteresztőek ahhoz, hogy a nedvesség távozni tudjon. 

Vannak olyan autóborítások, amelyek karcolásokat okozhatnak az autón. Olyan szerelt fedelet szeretne vásárolni, amely csattos pántokkal rendelkezik a megfelelő helyre történő rögzítéshez. Ha nem, akkor a burkolat végül az autójához dörzsölődhet, különösen szeles helyeken, ami sérüléseket okozhat a ponton.  

Valószínűbb, hogy a felszerelt burkolatok a jármű minden részletének, például az antennának is helyet adnak. Ha az autó antennája nem visszahúzható, a szerelt burkolatokban van egy olyan tömítés, amelyen keresztül az antenna átbújhat, amit a hagyományos burkolatokban nem talál.  

Megéri az autóponyva?

Igen, egy autóponyva mindenképpen megéri. Amennyiben kiváló minőségű ponyvát vásárol, amely kiváló minőségű anyagokból készült és megfelelően van felszerelve, sokkal jobb, mintha egyáltalán nem használna semmilyen fedelet. Ez hosszú távon megvédheti autóját, így hosszú távon több pénzt takaríthat meg.

Ugyanabból a kategóriából: